ATRIUM Hoogbegaafdheid op de werkvloer. In sommige gevallen gaat het supergoed, in andere is het ingewikkeld. Op papier matcht de functie perfect en als je in de functie werkzaam bent voelt het toch niet comfortabel. “Ik kan meer, wil meer. Het kan toch allemaal sneller? Waarom gaat het zo moeizaam om veranderingen gestalte te geven”, zijn gedachten die wij vaker horen.

  • Career Development. Jouw plek en doorgroei van (sr.) professional naar leadership.
  • Loopbaan Palet. Hierbij krijg je in zicht in zaken als ‘Wat heb je nodig van je leidinggevende om te excelleren?’, gewaardeerd worden op de waarden die voor jou belangrijk zijn, het concept tijd en prioriteit (hoe jouw keuzes en van de je werkgever ver uit elkaar kunnen liggen).
  • Bore-out. I’ve seen it, I’ve done it, I’m bored. Misschien toch een onzichtbaar energielek? Hoe ga je te werk? Is jouw landingsbaan dezelfde als die van je werkgever? Kunnen jouw ideeën landen? Steeds honger naar iets nieuws en tegelijk opbranden.
  • Sollicitatietraining. Zelf weet je heel goed wat je wil. En vanbinnen voel je gewoon dat je de beste kandidaat bent voor de job. In de praktijk blijkt het anders te werken. Is het lastig om je ideeën in 45 minuten over te brengen. Leer hoe je het beste uit jezelf kunt halen en kunt overbrengen in een sollicitatiegesprek.
  • Werk en twice exceptional. Hoogbegaafd en dyslectie, ADHD of autisme wat betekent dat voor je werk of voor je werkomgeving. Hoe mooi is het als je je werk zo kunt vormgeven dat het voor beide partijen (werkgever/werknemer) optimaal werkt. Een veilige haven bieden voor hoogbegaafdheid en autisme geeft ruimte aan deze oorspronkelijke denkers, waar echt revolutionaire ideeën uit  kunnen voortkomen. Ruimte bieden aan ijsberen door de kamer, de chaostheorie in combinatie met vertrouwen levert de mooiste ideeën op.  Geef vrijheid aan de geest, ga voor visuele poezie (whiteboards) en je zult positief verrast worden door bijzondere verbanden die de combinatie van hoogbegaafdheid en dyslexie brengen.

Werkwijze. Het kan variëren van 1 los gesprek tot een sessie van 5 gesprekken. De sollicitatietraining bestaat uit 1 (soms 2) gesprekken, een thuisopdracht en telefonische ondersteuning vlak voor het sollicitatiegesprek zelf. Het Loopbaan Palet is een serie van 3 gesprekken à 2 uur waarin je in de diepte gaat over jouw drijfveren en de betekenis ervan voor werk en leiderschapsstijl. Voor de andere vormen van ondersteuning bij Hoogbegaafd & Werk is het raadzaam te starten met een intake en van daaruit tezamen vorm te geven aan wat het beste bij jou past.