Hoogbegaafdheid, the story of my life

(Hoog)vliegen
‘Tekening van me uit 1983. Zo voel ik me regelmatig. Ik wil vliegen en lig als vlieger onderaan een boom op de grond. Verlamd. Toch droom ik van vliegen en weet hoe dat moet. Ik zie het al helemaal voor me. Nu 35 jaar later realiseer ik me hoe helder ik het heb weergegeven in mijn tekening; spot-on. Het besef, het bewustzijn hoe ik kan omgaan met mijn vlieger en toch hoog kan vliegen, heb ik over de jaren ontwikkeld en heeft me veel gebracht.’ EdL

Geen school nodig voor goede cijfers en diploma (ir).
Mijn schooltijd heb ik ervaren als een drama en een poel van onrecht. Doordat ik me verveelde, like that’s my fault, probeerde ik mijn vertier op een andere manier te krijgen. Dit lukte vrij goed, maar de leraren, en met hen het schoolbestuur, hadden hier andere gedachtes over. Vervolgens was het worstelen met macht. Een oplossingsgerichte houding had ze meer gesierd.

Ik kwam enkel voor proefwerken naar school en een carrière in biljarten had binnen de mogelijkheden gelegen. Mijn moeder heeft heel wat kooltjes uit vuur gehaald voor me. En, wonderwel na 6 jaar keurig vwo-diploma behaald. Ik ben aan de technische universiteit van Delft in toepaste wiskunde (Mathematical Engineering) cum laude afgestudeerd en ging werken in het bankwezen (trading). Risk management en later als optiespecialist.  Om meer afstand te creëren tussen de politieke arena op het werk en mijzelf heb ik mijn eigen bedrijf opgericht en me verder gespecialiseerd in verzekeringswiskunde.

Rust en ruimte werken bij mij het best. De drive en discipline om iets af te maken zijn standaard aanwezig. Extra ‘controle’ werkt averechts.  MvdH.

 

 

Ter introductie WHITEBOARD SESSIE nu voor 150,-